ضع اعلانك هنا ضع اعلانك هنا
ضع اعلانك هنا ضع اعلانك هنا


العودة   منتدى الاسماك العربى > منتدي تربية ورعاية طيور الزينة Breeding & Care of Birds > منتدي تربية ورعاية طيور الزينة > قسم الطيور الداجنة والمزارع

إضافة رد
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 06-21-2011, 12:05 AM   #1

مشرف معتزل

 
الصورة الرمزية ahmed hamdy
 
تاريخ التسجيل: May 2011
الدولة: El - MansouRa
المشاركات: 768
Thumbs up أعمل علف الدواجن بنفسك التركيبه لعلف التسمين

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواني انا انهارده هتكلم عن تركيبة علف التسمين المصنع يدوي
وكمان عايز أقول ان كل شيخ وله طريقه يعني دي الطريقة اللي أنا عن نفسي مجربه وبتدي معايا ناتج كويس جدا

علف الدواجن يعتبر العامل الاساسي في تسمين الدواجن فالعلف الجيد = ناتج جيد يعني مع الاهتمام بجودة مركبات العلف سوف يعطي ناتج ووزن كوس جدا عموما هو العلف في منه جاهز وفي أنت بتركبه أنا هتكلم في الموضوع ده عن كيفية تركيب العلف بالاسماء الموجوده بالسوق


اولا : العلف البادي تسمين

العلف البادي التسمين يتكون من (تركيبة 1 طن )

لتركيب 1 طن علف يلزمك :


600 كيلو ذره ناعمة

300 كيلو فول صويا

100 كيلو مركزات نباتي أو حيواني ولكن يفضل النباتي

2 كيلو ملح طعام

1 كيلو مضاد سموم فطريه (بودره للعلف )

1 كيلو مضاد كوكسيديا ( بودره للعلف )

4 كيلو زنك

20 كيلو زيت نباتي (زيت طعام)

مع العلم انك ممكن تزود او تنقص حاجات تانيه وأقصد من هنا الادويه ولكن هذه التركيبه المتبعه عند معظم المربيين


العلف النامي التسمين :


لتركيب علف نامي التسمين يتكون من (تركيبة 1 طن )

لتركيب 1 طن علف يلزمك :


650 كيلو ذره ناعمة

250 كيلو فول صويا

100 كيلو مركزات نباتي أو حيواني ولكن يفضل النباتي

2 كيلو ملح طعام

1 كيلو مضاد سموم فطريه (بودره للعلف )

1 كيلو مضاد كوكسيديا ( بودره للعلف )

4 كيلو زنك

20 كيلو زيت نباتي (زيت طعام)

مع العلم انك ممكن تزود او تنقص حاجات تانيه وأقصد من هنا الادويه ولكن هذه التركيبه المتبعه عند معظم المربيين


العلف الناهي تسمين :


العلف الناهي التسمين يتكون من (تركيبة 1 طن )

لتركيب 1 طن علف يلزمك :


700كيلو ذره ناعمة

200كيلو فول صويا

100 كيلو مركزات نباتي أو حيواني ولكن يفضل النباتي

2 كيلو ملح طعام

1 كيلو مضاد سموم فطريه (بودره للعلف )

1 كيلو مضاد كوكسيديا ( بودره للعلف )

4 كيلو زنك

20 كيلو زيت نباتي (زيت طعام)


مع العلم انك ممكن تزود او تنقص حاجات تانيه وأقصد من هنا الادويه ولكن هذه التركيبه المتبعه عند معظم المربيين

وبالنسبه لو انت هتركب العلف مش هتشتريه جاهز يبقى نصيحه تعمله كله ناعم يعني الذره اللي هتشتريها تكون في الانواع السابقة كلها ناعمه لأنك هتلاقي الفراخ لما تيجي تعمل علف نامي أو ناهي لو الذرة فيها خشنه أو ناعمه بالتالي الفراخ سوف يقومون بتنقية الذرة من العلف ومش هيكلو البودره التانيه وهي دي التي تحتوي على الفايده كلها ولتفادى ده بنعمل العلف كله ناعم ولو تعرف تعمله محبب يكون أفضل يعني بيكون شبه بتاع الارانب كده علف محبب مكبوس

سلامو عليكو






ahmed hamdy غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إعلانات
قديم 06-21-2011, 04:04 PM   #2

مشرف سابق بقسم الطيور الداجنة

 
الصورة الرمزية Samer mobarak
 
تاريخ التسجيل: Feb 2011
الدولة: Damascus
المشاركات: 198
افتراضي

موضوع جميل ومفيد
لك جزيل الشكر
__________________
أبو محمود



Samer mobarak غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إعلانات
قديم 06-21-2011, 08:04 PM   #3

مشرف معتزل

 
الصورة الرمزية ahmed hamdy
 
تاريخ التسجيل: May 2011
الدولة: El - MansouRa
المشاركات: 768
افتراضي

ربنا يبارك في حضرتك يا استاذ سامر نورت الموضوع
ahmed hamdy غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-24-2011, 03:01 AM   #4

مؤسسين المنتدى

 
الصورة الرمزية المنـــار
 
تاريخ التسجيل: Apr 2011
الدولة: الأسكـندريـة
المشاركات: 1,098
Thumbs up

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة king net223 مشاهدة المشاركة
ولو تعرف تعمله محبب يكون أفضل يعني بيكون شبه بتاع الارانب كده علف محبب مكبوس


بس انا بشوف يا كينج العلف بتاع الأرانب ناشف شوية

و انت قصدك اننا نعمله فى الشكل مش فى الملمس

و لو شكل بس الفرخة او الكتكوت لما يجى يأكل حينكش الشكل

معلش انا عارفة انى بصدعـك بس تعمل ايه أختك و لازم تستحملنى


__________________
المنـــار غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-25-2011, 02:53 AM   #5

المدير الاداري للمنتدي

 
الصورة الرمزية mfarghaly
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
المشاركات: 1,608
افتراضي

تمام ياباشمهندس /احمد الله ينور عليك ويزيدك من علمه

واختيارك للمركزات النباتيه اعتقد افضل من حيث الطعم لعدم وجود زفاره فى لحم الدجاج اليس كذلك ؟

واذا اردنا كبس العلف فى مكبس كما تفضلت وتحويله الى كرات صغيره

ما انسب حجم للحبه بالمللى ميتر حتى يكون سهلا على الدجاج ابتلاعها بسهوله ؟

سؤال اخر

فول الصويا كم نسبة البروتين فيه وهل سيكون بودره ام مجروش؟

واخيرا لك منى كل الود والاحترام
__________________

التعديل الأخير تم بواسطة mfarghaly ; 06-25-2011 الساعة 02:55 AM
mfarghaly غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-25-2011, 04:36 AM   #6

مشرف معتزل

 
الصورة الرمزية ahmed hamdy
 
تاريخ التسجيل: May 2011
الدولة: El - MansouRa
المشاركات: 768
افتراضي

بالنسبه لسؤالك يا منار
العلف بيكون مكبوس زي بتاع الارانب بس ده للناهي وبيكون تقريبا أقل من حجم علف الارانب 2 ملي وبيكون نفس الملمس وبيكون مكبوس كمان في النامي وطبعا في الحجم أقل من حجم الناهي يعني مقارب لمنقار الفراخ كل متكبر العلف حجمه يزيد لأن الفراخ بتحب تنقي الذره من العلف وده غلط لازم يتاكل الغلف كله
ahmed hamdy غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-25-2011, 05:03 AM   #7

مشرف معتزل

 
الصورة الرمزية ahmed hamdy
 
تاريخ التسجيل: May 2011
الدولة: El - MansouRa
المشاركات: 768
افتراضي

أستاذي العزيز
أ / محمد فرغلي
في البدايه نورت الموضوع جدا وشرفته وربنا يخلي حضرتك على ما قلت

أما بخصوص سؤال حضرتك :
وطبعا لا يفتى ومالك في المدينه فأنت أستاذي طبعا
بالنسبه للمركزات النباتي طبعا زي ما حضرتك قولت لأن الدجاج سبتت بالتجربه انه حاسة التذوق عندهم قويه جدا واضافه ان المركزات الحيواني تزيد من حدة انتشار مرض الجمبورو في الدجاج ولذلك الاتجاه الافضل للنباتي

وبالنسبه لأنسب حجم للحبه فدي تعتمد على عمر الدجاج يعني
من 1 الى تقريبا 25 يوم العلف عباره عن بودره ناعمه مع تركيز بروتين خام
23% من البروتين الخام و3200 سعر حراري

ومن عمر 26 الى 42 يوم يقدم علف وسط أو محبب والافضل المحبب المكبوس طبعا بتركيز بروتين خام 20% بروتين خام و3200 سعر حراري وحجم المحبب تقريبا من 1.5 الى 3 مللي

ومن عمر 43 فيما فوق يقدم لهم علف ناهي ويمكن تقديمه على أساس الوسط ويفضل الناعم مثل البادي أو المحبب المكبوس بتركيز بروتين 18 % بروتين و3200 سعر حراري والحجم بيكون من 2.5 مللي الى 5 مللي

وطبعا كل أو معظم مصانع العلف دلوأتي عندهم ماكينة الكبس يعني حضرتك هتقولهم اعملولي العلف محبب نامي أو محبب ناهي وهما عارفين الاحجام المناسبه لكل عمر

فول الصويا
أنواعه (الأميركي ـــ الهندى ـــ البرازيلى ـــ المصرى)
في نوعين بس من فول الصويا المستخدم في تغذية الدواجن أحدهما يحتوى على 44% من البروتين الخام 2230 كيلو كالورى طاقة ممثلة كجم، 7.3% من الألياف الخام والآخر كسب فول صويا عالى الاستخلاص بدون قشر يحتوى على 48.5% من البروتين الخام، 2440 كيلو كالورى طاقة ممثلة كجم وحوالى 3.9% ألياف خام واكثر الانواع استخداما هو الذي يحتوي على 44 % أو ممكن تقل لتصل الى 30 % بروتين خام
وبالنسبه لوضع اضافته فيضاف كبودره على البادي ومجروش في النامي والناهي .

زطبعا صدعتلك دماغك بالكلام الكتير ده بس انا بحاول أوصل الفكره ومره تانيه شرفني مرور حضرتك واي أستفسار أنا طبعا تحت أمرك
ahmed hamdy غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-26-2011, 02:32 AM   #8

المدير الاداري للمنتدي

 
الصورة الرمزية mfarghaly
 
تاريخ التسجيل: Dec 2010
المشاركات: 1,608
افتراضي

شكرا لك استاذ/ احمد على المعلومات القيمه وجزاك الله كل خير

واسمح لى بسؤال اخر استحملنى شويه معلش

احيانا نجد ان بعض الفراخ مقبولة الطعم والرائحه وهى اقرب ماتكون الى البلدى منها الى الابيض

واحيانا اخرى نجد ان بعض الفراخ ليس لها طعم ولا رائحه يعنى زى العيش الحاف

وايضا نجد ان طعمهم زفر بعض الشيئ فما الفرق فى العلف المقدم لهم؟

وهل من طريقه نعرف بها الفراخ الجيده بمجرد النظر ؟

وشكرا لك على الاجابه مقدما
__________________
mfarghaly غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 06-26-2011, 03:48 AM   #9

مشرف معتزل

 
الصورة الرمزية ahmed hamdy
 
تاريخ التسجيل: May 2011
الدولة: El - MansouRa
المشاركات: 768
افتراضي

ربنا يبارك في حضرتك وطبعا انا تحت أمر حضرتك في أي سؤال

وبالنسبه للطعم الزفر يرجع الي العلف باستخدام المركزات الحيواني أو من يستخدم السمك الجاف في العلف وكمان حينما تكون الفراخ خاليه من الامراض وطريقة تربيتها سليمه يؤثر على الطعم

وطريقة معرفة الفراخ الجيده فدي سهله
وعلاماتها تلاقي الفراخ سليمه البنيه من دون أعاقات
وتكون واقفه شاده حيلها مش عليها اثار الموت أو الاجهاد
وتكون الفراخ البرابر اللي هيا الاناث بتكون لون وجهها وردي فاتح أما الديوك أحمر وليس العكس
ومن أثار فضلاتهم داخل قفص البيع لا يوجد أثر اسهال
الريش يكون في وضعه الطبيعي مش منفوش مفيش أثر قراع
وغيرها كتير من مجرد النظر تعرف اذا كانت سليمه أو غير ذلك مما يؤثر على الطعم
ahmed hamdy غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
قديم 05-19-2012, 03:14 AM   #10
 
تاريخ التسجيل: May 2012
المشاركات: 1
افتراضي

والله .. جزاك الله كل خير .....
المغربى غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
الذرة, تربية الدواجن, علف الدواجن, طريقة عمل علف الدواجن

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع